Sport in Belek

Watersportliefhebbers en golfers zullen zich in Belek geen moment vervelen, maar ook voor mountainbikers en bergbeklimmers is Belek een prima bestemming.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met 16 km aan zandstrand en prachtig helder water is Belek een bestemming met vele watersportmogelijkheden. De diverse hotels die direct achter het strand gelegen zijn bieden watersportfaciliteiten, maar ook het Beach Park heeft veel voorzieningen. Het heldere water van Belek biedt goede condities voor duikexpedities. Wanneer u liever boven het water blijft, kunt u eens gaan surfen of waterskiën. Andere watersporten die u kunt beoefenen zijn bijvoorbeeld zeilen, waterfietsen en kayakken.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Belek is niet voor niets dé golfbestemming van Turkije. Binnen een straal van 15 km bevinden zich hier maar liefst 15 golfbanen, elk van goede kwaliteit. De meeste banen zijn 72 par en 14 van de 15 banen bevinden zich tussen de eucalyptusbossen, die het gebied rond Belek kenmerken. De 15de baan bevindt zich net buiten Belek in een duingebied vlak langs zee en wanneer u hier gaat golfen wordt u getrakteerd op prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Raften

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Belek kunt u gaan raften in het Köprülü nationaal park, dat zich ten noorden van Belek bevindt. In het park stroomt de Köprücay rivier en dit is een ideale rivier om op te raften. Onder andere Turkey Rafting biedt vanuit Belek raftingtours aan, maar in Belek zijn meerdere organisaties die raftexcursies aanbieden. Raft u vaker en wilt u liever op eigen houtje gaan, laat u zich dan eerst voorlichten over de gevaarlijke stukken van de rivier.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het Köprülü nationaal park kunnen zowel beginners als experts leuke mountainbiketochten maken. Wanneer u een beginner bent, kunt u het beste via een georganiseerde tocht het nationaal park te fiets verkennen. Bent u wel wat gewend, dan biedt het park zowel on- als offroad tracks. Hoe dan ook, zult u een enerverende dag beleven te midden van de prachtige dennenbossen van het nationaal park.