Evenementen in Belek

In Belek viert men net als in de rest van de islamitische wereld het suiker- en het offerfeest, maar ook wordt een aantal festivals georganiseerd.

Religieuze feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De grote religieuze feesten in Turkije zijn het suikerfeest en het offerfeest. Het suikerfeest kondigt het einde van de ramadan aan. De ramadan is de vastenmaand, waarin moslims van zonsopgang tot zonsondergang niet mogen eten, drinken, roken en geen seks mogen hebben. Het suikerfeest is een eetfestijn waarbij grote hoeveelheden voedsel worden klaargemaakt en genuttigd. Het offerfeest vindt twee maanden en tien dagen na het suikerfeest plaats. Tijdens dit feest herdenken de moslims het offer van Abraham. Het feest duurt meerdere dagen en traditiegetrouw worden schapen geslacht. Houdt u tijdens deze feestdagen rekening met beperkte openingstijden of zelfs gehele sluiting van openbare gelegenheden. Tijdens de vastenmaand hanteren restaurants, zeker in minder toeristische gebieden, aangepaste openingstijden. Zo zullen ze pas laat in de avond openen en bovendien wordt vaak een aangepast ramadanmenu aangeboden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Belek wordt ieder jaar het Turkish Salsa Festival georganiseerd. Een week lang vinden dansoptredens plaats van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Uiteraard krijgt u zelf ook de kans om een paar pasjes te wagen en wanneer u nog niet kunt salsadansen, kunt u het deze week leren. Het festival vindt in 2013 voor het eerst plaats op de TAT Golf Club, een golfclub gelegen te midden van prachtige natuur.