Excursies in Belek

Vanuit Belek kunt u zowel culturele als sportieve dagexcursies maken.

Termessos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De antieke stad Termessos ligt op een hoogte van 1050 meter. Tijdens deze excursie bezichtigt u de resten van deze oude stad en maakt u een wandeling door de prachtige omgeving. Nadat de bus u op de plaats van bestemming heeft afgezet legt u de laatste kilometers naar de stad te voet af, zodat u de natuur van dichtbij kunt bewonderen. Vervolgens komt u aan in Termessos waar u onder andere overblijfselen van een theater, cisternen en tempels zult zien. Sommige excursieaanbieders combineren Termessos met een bezoek aan de Kursunlu waterval, een prachtige stukje natuur.

Perge en Aspendos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Als u een dag vol cultuur en historie zoekt, dan is een excursie met een bezoek aan Perge en Aspendos wellicht wat voor u. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan de resten van de antieke steden Perge en Aspendos. Het theater van Aspendos is zeer indrukwekkend. Het bood plaats aan ongeveer 15000 personen en is één van de best bewaarde Romeinse theaters ter wereld. Houdt u van opera of ballet dan is het Internationaal Opera en Ballet Festival in Aspendos zeker een aanrader. In Perge vindt u onder andere overblijfselen van een stadion, theater en de agora (marktplein).

Manavgat

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Belek kunt een excursie boeken naar de markt van Manavgat. Voor koopjesjagers, snuffelaars en winkelliefhebbers is dit een absolute aanrader. Ontelbare kraampjes vol met van alles en nog wat, dat is wat u zich van de markt in Manavgat moet voorstellen. Wanneer afdingen uw favoriete bezigheid is, kunt u uw lol op. De meeste excursieaanbieders combineren een bezoek aan de markt van Manavgat met een boottocht over de gelijknamige rivier. Meestal staat de boottocht, inclusief lunch, eerst op het programma en eindigt de excursie met een bezoek aan de markt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Antalya

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wilt u tijdens uw vakantie een stad van enig formaat bezoeken, boekt u dan een excursie naar Antalya. Hier bezoekt u de verschillende bezienswaardigheden en krijgt u de tijd om op eigen gelegenheid het centrum van Antalya te verkennen.

Raften-Canyoning-Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u sportief bent aangelegd en even genoeg zon, zee en strand heeft gezien, kunt u vanuit Belek tours naar het Köprülü Nationaal Park boeken. U kunt ervoor kiezen om te gaan raften, maar ook canyoning en mountainbiken behoren tot de mogelijkheden.