Vervoer in Belek

U kunt tijdens uw vakantie in Belek goed een auto huren, maar u kunt ook kiezen om te reizen met de dolmuş of de bus.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u volledig vrij wilt zijn tijdens uw vakantie en niet afhankelijk van bijvoorbeeld bustijden, dan kunt u een auto huren. Dit kunt u al vanuit Nederland online regelen. Meestal bent u op deze manier het goedkoopste uit. Regelt u liever alles pas bij aankomst, dan kan dat meteen op vliegveld Antalya of in Belek zelf, waar u diverse verhuurmaatschappijen zult aantreffen. Voordat u de weg op gaat is het goed te weten dat men in Turkije driebaanswegen kent, waarbij van twee kanten mag worden ingehaald. Dit betekent dat u het beste zo ver mogelijk aan de rechterkant van de weg kunt gaan rijden, zodat in het midden genoeg ruimte overblijft voor inhalende automobilisten. Vaak toeteren de Turken om u te waarschuwen dat zij u in gaan halen.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gaat u liever met een scooter of motor op pad dan met een auto, dan kunt u ter plaatse een verhuurbedrijf binnenlopen om een voertuig te huren. Leest u wel altijd even goed de papieren door en zorg dat u goed verzekerd bent.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi’s in Turkije rijden in principe op de meter, maar wanneer u lange afstanden wilt afleggen, doet u er beter aan van te voren een prijs met de chauffeur af te spreken. Reizen per taxi is in Turkije goedkoop.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het openbaar busvervoer is in Turkije goed geregeld. Vraag bij het plaatselijke toeristenbureau naar de dienstregeling, zodat u weet wanneer u welke bus kunt nemen. Behalve per bus is reizen met een zogenoemde dolmuş zeer populair in Turkije. Dit is een openbaar vervoermethode die in Nederland niet bestaat. Een dolmuş is een soort openbare taxi. Het zijn minibusjes, waar u overal in en uit kunt stappen. Op de voorkant staat de bestemming aangegeven. De busjes vertrekken meestal pas van de eerste halte, wanneer alle plaatsen bezet zijn. Zelfs als in uw ogen het busje vol is, zult u zien dat nog meer passagiers instappen; vol is vol gaat hier niet op. U kunt in principe overal uitstappen, maar u moet dit wel goed aan de chauffeur aangeven, anders rijdt hij gewoon door.