Praktische informatie

In dit menu vindt u allerhande praktische informatie die u van pas kan komen voor of tijdens uw verblijf in Belek.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Turkse munteenheid is de Nieuwe Turkse Lira, maar in de meeste toeristische plaatsen kunt u ook met euro’s betalen. Vaak wordt dit zelfs aangemoedigd door lagere prijzen in euro’s te hanteren. Wanneer u tijdens het afdingen kenbaar maakt dat u in euro’s betaalt, zal de verkoper vaak een gunstiger prijs geven, dan wanneer u met Lira betaalt.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Belek kunt u met uw mobiele telefoon bellen, maar u kunt ook gebruik maken van openbare telefoons. Hiervoor heeft u een telefoonkaart nodig. Deze kunt u kopen bij kiosken of bij het postkantoor.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voordat u naar Turkije gaat moet u allereerst controleren of uw difterie, polio, tyfus en tetanus inentingen in orde zijn. Tijdens uw vakantie kunt u het beste altijd nagaan of uw vlees niet te rauw is, want dit komt, zeker wanneer u gegrild vlees bestelt, voor en u kunt hier erg ziek van worden. Iets anders waar u op moet letten is dat de zon met name in de zomermaanden zeer sterk is en u zich om u tegen de zon te beschermen goed en regelmatig in moet smeren. Een goede insectenspray en klamboe zijn ook geen overbodige luxe, want u kunt in Belek veel last van muggen hebben. Wanneer u tijdens uw vakantie medische zorg nodig heeft, kunt u het beste uw verzekeringsmaatschappij raadplegen en hen vragen naar welk ziekenhuis u kunt gaan.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel Turkije een veilige bestemming is, is het altijd goed om bedachtzaam te zijn op zakkenrollers, zeker op drukke plaatsen. Daarnaast is het raadzaam uw waardevolle spullen in een kluis in uw accommodatie achter te laten. Tot slot kent Turkije al tijden een probleem met drugskoeriers. Vaak worden toeristen gestrikt om pakketjes te vervoeren. Accepteert u daarom nooit een pakketje van een vreemde om dit te mee te nemen. Het is tevens onverstandig mensen een lift te geven.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Belek:

  • De Turkse bevolking is over het algemeen bijzonder vriendelijk en gastvrij, zeker wanneer u hun cultuur en gebruiken respecteert. Dit betekent dat u zich, zeker buiten de toeristische badplaatsen, bewust moest zijn van het feit dat Turkije een islamitisch land is. Wanneer u bijvoorbeeld de weg kwijt bent of iets anders wilt vragen aan de plaatselijke bevolking spreekt u dan altijd iemand van hetzelfde geslacht aan. Voor vrouwen die in hun eentje reizen geldt dat het op prijs wordt gesteld wanneer ze hun houding en kleding enigszins aan de situatie aanpassen. Te veel bloot wordt niet gewaardeerd, zeker niet in kleinere dorpen in het binnenland. U kunt dan een linnen broek of langere rok dragen. Wanneer u een moskee wilt bezoeken geldt dat uw schouders en armen bedekt moeten zijn en u een hoofddoek moet dragen.
  • Het voltage bedraagt in Turkije net als in Nederland 220 volt en over het algemeen passen Nederlandse stekkers op Turkse stopcontacten. Tijdens uw vakantie kan het voorkomen dat de stroom uitvalt, maar meestal wordt dit probleem snel opgelost.
  • Winkelen kan in Turkije haast niet los gezien worden van afdingen. Gaat u winkelen, dan moet u afdingen anders betaalt u zonder twijfel veel te veel.
  • Nudisme is verboden in Turkije.