Eten en drinken in Belek

In Nederland kennen we vooral de Turkse pizza, maar de Turkse keuken heeft veel meer te bieden.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Turkse pizza of kebab, dat is wat we in Nederland vooral kennen van de Turkse keuken. Wanneer u in Belek op vakantie bent zult u echter gauw merken dat de Turkse keuken meer te bieden heeft en zelfs zeer gevarieerd is. Behalve de bekende grilgerechten, zoals kebab, eten de Turken veel gevulde groenten en stoofgerechten. Bij een maaltijd wordt vrijwel altijd een salade geserveerd en ook vers Turks brood zal niet ontbreken. Wanneer u eens wat anders wilt, kunt u mezes bestellen. Dit zijn kleine hapjes, vergelijkbaar met de Spaanse tapas en op die manier krijgt u van alles wat. Bent u een echte zoetekauw dan moet u zeker de Turkse lekkernijen, zoals baklava proberen. De Turken drinken veel koffie en thee, vaak met een flinke hoeveelheid suiker. Bij een maaltijd wordt meestal raki gedronken, de nationale Turkse alcoholische drank.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel de Turken zeker van een snelle snack, zoals kebab of Turkse pizza houden, nemen ze voor de avondmaaltijd graag de tijd, zeker wanneer vrienden of familieleden komen eten. Veel Turken gebruiken tussen de middag een warme maaltijd, maar ook ’s avonds wordt warm gegeten. Het ontbijt bestaat uit vers brood met geitenkaas, tomaat, komkommer, olijven en thee of koffie. Tussen de maaltijden door kunt u bijna overal snacks, zoals een Turkse pizza, krijgen. Restaurants openen hun deuren vaak aan het einde van de ochtend en blijven tot zeer laat ’s avonds geopend. Alleen tijdens de vastenmaand, Ramadan, moet u rekening houden met beperkte openingstijden, hoewel dit in de toeristische plaatsen steeds minder aan de orde is.

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Belek zijn meerdere (kleine en grote) supermarkten te vinden waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. Supermarkten hanteren ruime openingstijden en zijn vaak tot laat in de avond geopend.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Omdat de meeste accommodaties in Belek all-inclusive zijn, is het aanbod aan horecagelegenheden relatief beperkt. Toch zijn in de plaats nog diverse leuke restaurants en cafés te vinden, waar u terecht kunt voor een lekkere maaltijd of een snelle hap.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het wordt afgeraden om in Turkije kraanwater te drinken. In supermarkten kunt u flessenwater kopen.

Meer reisinformatie

Meer informatie over uw reis naar Belek: