Achtergrond van Belek

Belek is een vrij jonge toeristenplaats die vooral bekend staat om de vele golfbanen en de prachtige natuur.

Geschiedenis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Belek is altijd een zeer klein dorp geweest en heeft daardoor ook geen noemenswaardige rol in de geschiedenis gespeeld. Ook als toeristenbestemming is de plaats laat ontdekt. Pas vanaf halverwege de jaren 80 is men zich gaan realiseren dat Belek met het prachtige lange zandstrand en de diverse natuur een ideale vakantiebestemming is. Nadat Belek Toeristisch Centrum in het leven is geroepen is het toerisme snel gegroeid, waardoor het vandaag de dag een populair vakantieoord is. In de laatste jaren zijn steeds nieuwe golfbanen aangelegd en in de toekomst zullen wellicht nog meer banen geopend worden.

Ligging

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Belek ligt aan de Middellandse Zee, ongeveer 45 km ten westen van Antalya.

Bevolking

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Belek was vroeger een zeer klein dorp met minder dan honderd inwoners. Inmiddels wonen in de plaats zo’n 11.000 mensen en dit aantal groeit langzaamaan, omdat meer en meer mensen in Belek de ideale woonplaats zien. Turkije is een islamitisch land en het grootste gedeelte van de lokale bevolking is moslim.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Landschap

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het landschap rondom Belek is één van de trekpleisters van de plaats. Voor de kust ligt één van de mooiste zandstranden van de regio, dat 16 km lang is. Achter delen van het strand vindt u mooi duingebied en daarnaast vindt u in de omgeving prachtige eucalyptusbossen. Het landschap wordt zeer zeker ook getypeerd door het groene gras van de vele golfbanen. Trekt u landinwaarts dan vindt u het Taurusgebergte en indrukwekkende canyons.

Architectuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Belek vindt u weinig historische bebouwing, hiervoor moet u uitwijken naar plekken als Aspendos, Termessos en Perge, waar u resten uit de antieke oudheid kunt bezichtigen. Ook het oude centrum van Antalya is zeer de moeite waard.