Belek

Tussen Antalya en Side in ligt de vakantieplaats Belek, die met name bekend staat om de vele golfbanen en de mooie natuur.

Het oorspronkelijke dorp Belek is landinwaarts gelegen en pas sinds de groei van het toerisme in Turkije zijn langs de kust grote all-inclusive accommodaties gebouwd. Tussen het centrum en de accommodaties rijdt in het hoogseizoen een toeristentreintje, maar u kunt ook een dolmuş nemen. In het centrum vindt u diverse toeristenwinkels, maar het aanbod aan horecagelegenheden is enigszins beperkt, omdat de meeste hotels zelf alle faciliteiten hebben en de gasten daar over het algemeen gebruik van maken.

Golf

Belek is een favoriete bestemming voor golfers, want op een korte afstand van elkaar vindt u hier 15 golfbanen. De banen zijn in een prachtige omgeving gelegen en vanwege het gunstige klimaat in Belek kan het gehele jaar goed gegolfd worden. Op één na zijn alle banen par 72 en de greenfee varieert van €65 tot €115.

Stranden

Het strand van Belek behoort tot de beste stranden van Turkije. Het is een kilometerslang zandstrand dat langzaam afloopt in zee en daardoor veilig is voor kinderen. Achter het strand liggen accommodaties en de meeste daarvan hebben een deel van het strand geclaimd. Officieel is het strand openbaar, maar doordat de hotels zich gedeeltes hebben toegeëigend is in werkelijkheid het meeste strand in privégebruik. De diverse accommodaties bieden een grote verscheidenheid aan watersportmogelijkheden aan. Houdt u niet van de hele dag op uw handdoek in de zon liggen, dan heeft u genoeg keuze om u op een andere manier te vermaken. Het strand van Belek is één van de broedplaatsen van de Caretta Caretta schildpad en er gelden regels ter bescherming van deze bedreigde diersoort, waar u zich goed aan moet houden.

Nachtleven

In Belek vindt het grootste gedeelte van het nachtleven plaats in de all-inclusive accommodaties. Deze beschikken vaak over diverse bars en discotheken, waardoor het voor gasten niet nodig is elders te gaan stappen. Hierdoor zult u in Belek weinig zelfstandige discotheken vinden. De plaats biedt echter wel voldoende bars en restaurants, waar u kunt genieten van een goede maaltijd of later op de avond van een lekkere cocktail.

Foto’s van Belek

Populaire accommodaties in Belek

Limak Arcadia Sport Resort 9.1
9 aanbieders
vanaf €424
Limak Atlantis Deluxe 9.1
9 aanbieders
vanaf €423
Granada Luxury Belek 8.4
8 aanbieders
vanaf €561

Bekijk alle 47 accommodaties in Belek

Ligging